POV+inventariseert+POR%2Drechten+voor+juridische+procedure
Nieuws
© Twan Wiermans

POV inventariseert POR-rechten voor juridische procedure

De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) gaat inventariseren op welke bedrijven rechten in het kader van de Regeling ontheffing productierechten Meststoffenwet (POR) in gebruik zijn. Dat moet inzicht geven in de individuele consequenties van het afschaffen van de POR-regeling.

Minister Kamp van Economische Zaken besloot vorige week definitief de POR-regeling per 1 januari 2018 af te schaffen. In combinatie met het behoud van de varkens- en pluimveerechten, is het niet verlengen van de POR-regeling voor de POV onacceptabel. De POV is dan ook bezig met het voorbereiden van een rechtelijke procedure tegen de Staat.

Juridische procedure

Om de juridische procedure inhoud te geven noemt de POV het van belang om zicht te krijgen op welke bedrijven POR-rechten in gebruik zijn en wat de individuele consequenties zijn op bedrijfsniveau. De POV vraagt daar varkenshouders met POR-rechten om zich te melden.

Het Invulformulier POR-rechten is te vinden op de website van de POV en kan worden opgestuurd naar Linda Janssen via ljanssen@pov.nl.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer