Elke+week+appels+voor+alle+kinderen
Nieuws
© Twan Wiermans

Elke week appels voor alle kinderen

Leerlingen van basisschool De Keerkring uit Cadier en Keer, de coöperatie Met Fruit Erop Uit en wethouder Jacobs van Eijsden-Margraten waren woensdag te gast op het fruitbedrijf van Wim Notermans in Noorbeek.

Notermans heeft met Jacobs en de coöperatie afgesproken alle leerlingen van alle basisscholen in Eijsden-Margraten elke week te voorzien van snackappels. 'Het gaat mij erom dat de kinderen weer eens hun tanden zetten in een gezonde snack', zegt Notermans.

'Ik wil graag dat alle mensen kunnen genieten van de mooie producten die hier in de regio worden geteeld.' De fruitteelt is van grote economische betekenis in Eijsden-Margraten. De sector heeft het momenteel zwaar.

Weer

 • Dinsdag
  24° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer