Hovenier+aan+de+haal+met+goud+Schoon+Water+Zeeland
Nieuws
© Schoon Water Zeeland

Hovenier aan de haal met goud Schoon Water Zeeland

De Schoon Water Zeeland innovatieprijzen zijn gisteren uitgereikt tijdens de Bodemdag in Colijnsplaat. De eerste prijs was voor Sinke onkruidbeheersing en groenzorg uit Kruiningen voor onkruidbeheersing met heet regenwater.

De tweede prijs ging naar akkerbouwer Lennert den Boer uit Kerkwerve voor zijn rijpadensysteem. Hij rijdt in zijn bieten, aardappelen en uien telkens over de zelfde sporen. Goed voor de plant, de grond en minder afspoeling.

De derde prijs is voor de gemeente Tholen die in samenspraak met burgers het beheer van verhardingen aangepakt heeft. Er worden nu andere machines gebruikt én deels doen burgers het werk zelf, zonder bestrijdingsmiddelen. Rien Klippel van waterschap Scheldestromen: 'De prijs laat zien dat we in Zeeland hard werken aan verbetering van de waterkwaliteit.'

Voorlopers in zonnetje

De prijzen werden uitgereikt door Hendrik Jan ten Cate, portefeuillehouder Water van ZLTO in Zeeland: 'Zo'n prijs voor innovaties die bijdragen aan minder gewasbeschermingsmiddelen in het milieu is een goede manier om voorlopers in het zonnetje te zetten.'

Het project Schoon Water Zeeland heeft als doel de belasting van grond- en oppervlaktewater met gewasbeschermingsmiddelen te verminderen. Het project richt zich op alle gebruikers van die middelen en zoekt samen naar manieren om minder middel te gebruiken of anders te gaan werken. De innovatieprijs is bedoeld om bijzondere initiatieven te ondersteunen en breder bekend te maken.

Het is een initiatief van de provincie Zeeland, waterschap Scheldestromen, Evides Waterbedrijf, VZG en ZLTO. CLM en Delphy verzorgen de uitvoering.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer