%27Kennis+delen+belangrijkste+drijfveer+voor+dit+partnership%27
Interview
© Han Reindsen

'Kennis delen belangrijkste drijfveer voor dit partnership'

De LLTB en Arvalis zijn een partnership aangegaan met HAS Hogeschool. Afgelopen maandag werden de handtekeningen onder de overeenkomsten gezet. Bas Boots, directeur van de LLTB, legt uit wat het doel van deze samenwerking is.

Waarom zijn LLTB en Arvalis een partnership aangegaan met de HAS?

'De komst van HAS Hogeschool naar Limburg heeft een grote impuls gegeven aan het regionale agri-onderwijs en bovenal is de HAS Hogeschool van groot belang voor de agrarische sector in zijn geheel. Educatie, op alle niveaus, staat bij ons hoog in het vaandel, al geruime tijd zijn LLTB en Arvalis erkend leerwerkbedrijf. Zowel LLTB als Arvalis hebben al jaren een goede band met de HAS Hogeschool. Het werd tijd dit officieel te bekrachtigen. Het delen van kennis is de belangrijkste drijfveer voor dit partnership.'

Wat betekent dit partnership concreet?

'In de praktijk betekent dit dat LLTB en Arvalis aan studenten van de HAS Hogeschool bedrijfsexcursies, gastcolleges, stages, praktijkcases en afstudeeropdrachten gaan bieden. Zo krijgen studenten een goed beeld van wat werken in de belangenbehartiging precies is.'

Hebben zij dan een verkeerd beeld van werken in de belangenbehartiging?

'Studenten weten wellicht niet dat er, op veel verschillende dossiers, ontzettend veel gebeurt bij de LLTB en Arvalis. Door jongeren aan onze organisaties te binden en hen een kijkje in onze keuken te bieden, kunnen zij zelf ervaren dat het werk heel divers is en lopen zij hopelijk warm voor een baan in de belangenbehartiging. Voor studenten zijn er diverse werkterreinen, denk aan ruimtelijke ordening, arbeid, water en flora en fauna. HAS-studenten zijn potentiële nieuwe medewerkers voor de LLTB en Arvalis.'

Wat is de meerwaarde van het partnership voor de LLTB?

'Studenten kunnen heel waardevol zijn voor onze organisatie. Zij brengen nieuwe inzichten, kijken op een andere manier tegen de maatschappij en de wereld aan, hebben nieuwe kennis en benaderen dingen vanuit andere perspectieven. Daar leren wij als LLTB ook weer van.'

Kunnen HAS-studenten zich nu al melden voor een stageplek?

'Absoluut, als zij interesse hebben in een stageplek of een (afstudeer)opdracht willen uitvoeren bij ons, mogen ze zich melden bij de LLTB of Arvalis. Samen met de student wordt bekeken op welke manier het beste invulling kan worden gegeven aan de stage, wat in zijn of haar straatje past en wat bijvoorbeeld een interessante case of opdracht is.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  22° / 9°
  70 %
Meer weer