Drie+boerderijwinkels+genomineerd+voor+beste+biowinkel
Nieuws
© eigen foto

Drie boerderijwinkels genomineerd voor beste biowinkel

Boerderijwinkels Overesch (Raalte), Kleinlangevelsloo – Supermarkt in het Bos (Raalte) en De Groene Geer (Nieuwland) zijn genomineerd voor de titel beste biologische boerderijwinkel 2018.

De vakjury selecteerde elf winkels in vier categorieën: boerderijwinkel, middelgrote winkel, grote winkel en webwinkel. Winnaars mogen een jaar lang de titel 'Beste biologische winkel 2018' voeren en zijn zo het visitekaartje van de branche. De verkiezing van de Beste biologische winkel is een initiatief van de Biowinkelvereniging en Bionext. Het publiek mag vanaf 1 november zijn stem uitbrengen.

De verkiezing is de enige verkiezing in Nederland waar biologische speciaalzaken zich met elkaar kunnen meten. Winkels die minimaal 90 procent biologisch aanbod in voeding hebben, kunnen meedoen. Dit jaar staat het thema klantbeleving centraal. Hoe neemt de winkelier de klant mee in de reis die hij maakt om boodschappen te doen?

Verwachtingen

De jury kijkt bijvoorbeeld hoe de winkelier omgaat met de verwachtingen van de klanten. Bavo van den Idsert, directeur van Bionext: 'De biologische speciaalzaken bieden nog ruimte voor beleving. Het verhaal achter het product, de biologische teler uit de buurt die uitlegt waarom zijn ambachtelijke kaas zo bijzonder is. In de biologische speciaalzaak valt veel te beleven en dat aspect krijgt extra aandacht in deze bijzondere verkiezing van de beste bio winkels van Nederland.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  24° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 9°
  30 %
Meer weer