Rutte+prijst+prestaties+Nederlandse+boeren
Nieuws
© Dirk Hol

Rutte prijst prestaties Nederlandse boeren

Minister-president Mark Rutte heeft in zijn regeringsverklaring de belangrijke rol van de agrarische sector benadrukt. Hij sprak die woensdagmorgen uit in de Tweede Kamer.

Bij de presentatie van zijn derde kabinet wees Rutte erop dat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit terug is. 'Dat onderstreept het grote belang van deze sector voor ons land als tweede landbouwexporteur ter wereld.'

'Het is een sector die rust op het traditionele gezinsbedrijf en die tegelijkertijd hoogtechnologisch en zeer innovatief is. Onze boeren en vissers en onze levensmiddelenindustrie kunnen een belangrijke rol spelen in de duurzame voedselvoorziening voor een groeiende wereldbevolking', aldus de minister-president.

Geweldig potentieel

Hij wees ook op de kennis en know how van Wageningen die wereldwijd in aanzien staat. 'Hier ligt voor Nederland een geweldig potentieel om te benutten, terwijl we tegelijkertijd de belangen van natuur, milieu en dierenwelzijn scherp in het oog houden.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer