Woerdense kaascultuur centraal in tentoonstelling

Al vanaf de zeventiende eeuw wordt er in Woerden kaas gemaakt en verhandeld. Over deze kaascultuur is in het Stadsmuseum in Woerden nu een tentoonstelling te zien.

De expositie draagt de titel 'Onbeperkt houdbaar' en geeft een beeld van de Nederlandse kaascultuur over vierhonderd jaar kaas in de beeldende kunst. In Woerden wordt vanaf de zeventiende eeuw kaas gemaakt en verhandeld. De Woerdense kaascultuur komt naar voren in stukken van zeventiende-eeuwse meesters en van moderne en hedendaagse kunstenaars waarin de Hollandse kaas centraal staat.

Er zijn bancquetjes te zien, stillevens met twee of drie verschillende kazen zoals Goudse kaas, Edammer kaas en harde geitenkaas. Maar ook moderne hedendaagse beeldende kunst zoals realistisch geschilderde kaasboterhammen en werk van Dick Bruna of de posters van Loesje zijn er te zien. Het Stadsmuseum aan het Kerkplein in Woerden is dagelijks geopend, behalve op maandag. De tentoonstelling is te zien tot en met 11 maart 2018.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer