Aldi+biedt+eind+2019+alle+groente+en+fruit+met+Milieukeur
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Aldi biedt eind 2019 alle groente en fruit met Milieukeur

Supermarktorganisatie Aldi wil met aardappelen, groente en fruit eind 2019 volledig over op Milieukeur. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

De grutter zegt zich samen met haar Nederlandse AGF-telers in te zetten om de impact van de teelt op het milieu terug te dringen. Afgelopen periode heeft Aldi hiervoor gesprekken met leveranciers en telers gevoerd. Ook brancheorganisatie GroentenFruit Huis en Stichting Milieukeur zijn nauw betrokken bij de overstap.

Komend jaar worden workshops georganiseerd om telers te begeleiden bij de overstap, aldus Aldi. Het verduurzamen van de AGF-teelt past binnen het duurzaamheidsbeleid van de prijsvechter. Eline Poels, manager Corporate Responsibility: 'Wij willen onze impact op klimaat en milieu verkleinen. Het certificeren van Nederlandse aardappelen, groenten en fruit volgens Milieukeur is een belangrijke stap voorwaarts. Daarnaast gaan wij onverminderd door met het uitbreiden van ons aanbod aan biologische AGF-producten.'

Doorlooptijd

Brancheorganisatie GroentenFruit Huis waardeert de werkwijze van Aldi. Directeur voedselveiligheid & ketenborging Peter Verbaas: 'Het is erg goed dat Aldi deze volgende belangrijke verduurzamingsstap zet en daarbij rekening houdt met de lopende inspanningen en benodigde doorlooptijd van de Nederlandse teelt.'

Gijs Dröge, directeur van Stichting Milieukeur (SMK), is enthousiast over de plannen van Aldi en haar AGF-telers: 'Deze stap geeft een extra impuls aan de verduurzaming van teelten.' SMK voert al langere tijd overleg over aanpassing van het huidige certificatieschema. 'Doel is een verbeterde werkbaarheid, de mogelijkheid tot internationale verbreding en verlaging van kosten. Het ambitieniveau, de bovenwettelijke eisen, het onafhankelijk beheer en de borging blijven uiteraard gehandhaafd', aldus Dröge.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  24° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 9°
  30 %
Meer weer