Fendt+514+met+grote+bodemvrijheid
Nieuws
© Eigen Foto

Fendt 514 met grote bodemvrijheid

Fendt-dealer Vohamij Heythuysen uit Heythuysen heeft een Fendt 514 aangepast naar een gemeten bodemvrijheid van 67 centimeter. De trekker is zo goed in te zetten voor gewassen als asperge.

De hoogte van 67 centimeter is een bewuste keuze. De ontwerpers bij Vohamij zijn zich ervan bewust dat ze hiermee niet de allerhoogste bodemvrijheid in Nederland hebben gecreëerd. 'Met deze bodemvrijheid hebben we ruimschoots antwoord gegeven op de vraag vanuit een nichemarkt', met Rob Jenniskens van Vohamij Heythuysen.

Waar extreem aangepaste trekkers vaak een beperkte inzet kennen en daarmee de jaarlijkse vaste kosten onevenredig drukken op de kosten per draaiuur, blijft deze trekker breed inzetbaar. Met deze aandrijving, aftakassen en hefinrichtingen blijven grondwerkzaamheden en conventionele werkzaamheden zonder concessies uit te voeren.

Originele aandrijflijn

Jenniskens: 'Het in stand houden van de originele aandrijflijn was voor de ontwerpers ook een vereiste. We blijven werken met techniek. De originele Fendt aandrijflijn voldoet in ontwerp, kwaliteit en veiligheid aan alle maximale eisen. En mocht er toch een technische onvolkomenheid optreden dan hoeft de gebruiker geen weken te wachten op fabricage van maatwerk onderdelen of mee te betalen aan een uit zekerheid aangelegde unieke voorraad.'

Volgens Jenniskens is het voor de gebruikers belangrijk dat de trekker volledig voldoet aan de voorwaarden die Vohamij in de ontwerpfase hebben gesteld. 'Namelijk een top trekker als basis, een praktische hoogte waarmee deze Fendt breed inzetbaar blijft. En geen technische aanpassingen aan motor, transmissie en assen. Omdat wij bovengenoemde argumenten combineren met een beperkte meerprijs zijn we overtuigd van onze oplossing. We staan hiermee letterlijk op eenzame hoogte.'

Moderne technieken

Welke Fendt 500 S4 een klant ook kiest, de verhogingskit kan op een Power, Profi en op de meest complete versie de ProfiPlus en dus is de verhoogde trekker van alle moderne technieken als VarioGuide (spoorgeleiding), Sectiecontrol, VRC (Variabele Afgifte regeling) en het Variodoc documentatiesysteem worden voorzien.

De Power basistrekker heeft al een VisioPlus cabine, traploze Vario aandrijving (met rijsnelheden van 20 meter per uur tot 53 kilometer per uur), geveerde vooras en een scala aan technieken. De Vohamij verhogingskit is klaar voor levering en montage.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer