40+miljoen+voor+zonnepanelen+in+aardbevingsgebied
Nieuws
© Nieuwe Oogst

40 miljoen voor zonnepanelen in aardbevingsgebied

Eigenaren van woningen met aardbevingsschade in Groningen kunnen maximaal 4000 euro krijgen voor de aanleg van zonnepanelen of installatie van combiketels met HR.

Voor deze waardevermeerderingsregeling stelt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat 40 miljoen euro beschikbaar. De regeling is bedoeld als compensatie voor overlast door aardbevingsschade. Voorwaarde is dat er minimaal 1.000 euro aan bevingsschade is.

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de regeling uit. Woningeigenaren kunnen een aanvraag indienen via de website van het SNN. Voor de regeling is in totaal 89,1 miljoen euro beschikbaar, inclusief uitvoeringskosten.

Subsidies

Sinds de openstelling van de regeling in april 2017 zijn 1.102 subsidies toegekend voor een totaalbedrag van 4,2 miljoen euro. Dat is minder dan van te voren verwacht. Dit komt onder meer doordat momenteel geen nieuwe schades worden beoordeeld en erkend, vanwege de ontwikkeling van een nieuw schadeprotocol.

De meeste woningeigenaren gebruiken de subsidie voor zonnepanelen, zonnecollectoren, HR++(+) glas of combiketels met HR.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer