%27Kerstkip%27+gevolgd+van+ei+naar+bord
Nieuws
© 2 sisters stortenboom

'Kerstkip' gevolgd van ei naar bord

Het heeft wel wat weg van Big Brother: 56 dagen, vier camera's en tien kippen per vierkante meter. Project 'Kerstkip' wil de consument laten zien hoe kippen opgroeien en hen het resultaat laten proeven.

Met de oproep om project Kerstkip te volgen, roept 2 Sisters Storteboom het publiek op om een kijkje achter de schermen te nemen in de Nederlandse pluimveesector. Op de speciale website kerstkip.nl kan er via vier nestcams meegekeken worden in de stallen van tweelingboeren Jacco en Leo.

Ook worden er op social media en op de website tal van feiten gedeeld over kip. Ook zijn de kippen te bestellen, voorzien van de receptuur van een chef-kok.

Gewone kip

De kippen die de hoofdrol spelen in deze campagne, geven een goed beeld van de werkelijke situatie. Zij krijgen normale, gezonde voeding en voldoende frisse lucht. Wel zijn zij in de stal geboren waar zij ook opgroeien, dit is nog niet gebruikelijk. De buitenruimte en bezetting in de stal is goed vergelijkbaar met de 1-ster kwalificatie van Beter leven.

Project Kerstkip heeft tot doel te laten zien hoe bijzonder een gewone kip is. En hoe lekker, duurzaam en gezond. 'Dit doen we door iedereen de kans te geven live mee te kijken met de groei van 10.000 kippen', stelt commercieel directeur retail van 2 Sisters Storteboom Jeroen Floris.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer