Ahold+Delhaize+ziet+marges+verbeteren
Nieuws
© Albert Heijn

Ahold Delhaize ziet marges verbeteren

Supermarktreus Ahold Delhaize heeft een goed kwartaal achter de rug. De verkopen groeide met 7,4 procent naar 15,1 miljard euro.

Dat heeft het supermarktconcern woensdag bekendgemaakt. Dankzij kostenbesparingen en hogere winstmarges steeg de winst bij Ahold Delhaize in het derde kwartaal met 54 procent naar 3622 miljoen euro.

De kostenbesparingen en synergievoordelen die de fusie van Ahold met Delhaize opleveren, overtreffen de verwachtingen. Naar verwachting gaan die dit jaar een wart miljard euro bedragen, 30 miljoen meer dan een eerdere prognose. In 2019 moeten de voordelen van het samengaan oplopen naar 750 miljoen euro.

Albert Heijn

De Nederlandse winkels Ahold Delhaize, met Albert Heijn, Gall &Gall en Etos, laten groeiende omzetten zien met sterke marges, meldt het concern. Albert Heijn wist klanten te trekken met verbeterde huismerken en aantrekkelijke aanbiedingen.

In de Verenigde Staten weet het retailconcern te groeien ondanks dat Aldi en Lidl in hetzelfde marktgebied aan het investeren zijn.

Ahold Delhaize houdt vast aan de koers die is ingezet op het gebied van online verkopen. Het moederconcern van Bol.com zag afgelopen kwartaal de omzet die via webwinkels wordt geboekt met 20 procent toenemen. Dit jaar zal de online omzet uitkomen op zo'n 3 miljard euro, in 2020 moet dat 5 miljard euro zijn. Ter vergelijking: in 2016 boekte het concern een omzet van 62,3 miljard euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer