Dewulf+komt+met+Structural+30+snarenbedpootmachine
Nieuws
© Eigen Foto

Dewulf komt met Structural 30 snarenbedpootmachine

Dewulf zal de nieuwe snarenbedpootmachine Structural 30 op Agritechnica onthullen. De 3-rijige pootmachine werkt volgens de machinefabrikant snel, precies en aardappelvriendelijk.

Deze snarenbedpootmachine poot standaard drie rijen in een bed. De fabrikant beantwoordt daarmee een marktvraag die het van vele klanten te horen kreeg.

De Structural 30 is uitgerust met het gepatenteerde Wave Belt-concept. De golfachtige vorm van het snarenbed voorkomt dat het pootgoed op een hellend terrein van de ene zijde naar de andere zijde rolt. Dit zorgt voor een juist afleg, hoge capaciteit en is vriendelijk voor het pootgoed.

Altijd horizontaal

Bij het poten met de Structural 30 speelt oneffen terrein bovendien geen rol meer. Dankzij de gepatenteerde Inclino Master-technologie worden het plantelement en de bunker altijd horizontaal gehouden. De geulentrekker volgt vlot de contouren van het bed. Zo kan de bestuurder zich, zonder zorgen over rollende aardappelen, volledig concentreren op het poten.

Andere bijzondere eigenschappen van de Structural 30 zijn onder meer een kleine draaicirkel (hoge wendbaarheid) en een verwisselbare geulentrekker, zodat ook met twee rijen kan worden gepoot. Net zoals de Structural-machines uit de MS-reeks kan de Structural 30 snel en precies pootgoed van verschillende groottes met de juiste pootafstand afleggen.

Torro bunkerrooier

Naast de aanvulling van de Structural-reeks lanceert Dewulf op de beurs in Hannover de Inclino Master-technologie ook op de 2-rijïge getrokken Torro bunkerrooier.

Naast de gekromde doorvalmat zorgt de Inclino Master-technologie ervoor dat de rooiunit voortdurend parallel blijft aan het veld terwijl de rooier steeds horizontaal wordt gehouden. Dat verhoogt de rentabiliteit en vermijdt kwaliteitsverliezen door beschadigde aardappelen tijdens het rooien.

Hallenvuller

Ook een ML 1680 en P3K Profi zullen op de stand van Dewulf aanwezig zijn. De 16 meter lange en 80 centimeter brede hallenvuller ML 1680, heeft een capaciteit van meer dan 150 ton per uur bij een productvriendelijke bandsnelheid.

De brede transportband ligt in het geheel vrij van het kader waardoor deze volledig te benutten is. Dankzij een additionele, korte, vlakke transportband aan de instortzijde (X-stream genaamd) is extra productvriendelijk transport aan een hogere capaciteit mogelijk.

De 1-rijige gedragen klembandrooier P3K Profi met afvoerelevator heeft dankzij zijn aparte dwarsband onder de messen een minimale valhoogte van het product en een goede vulling van de 3-delige afvoerelevator.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer