Fipronilmest+mag+naar+vuilverbranding
Nieuws
© Marcel Bekken

Fipronilmest mag naar vuilverbranding

Pluimveehouders van wie stallen vervuild raakten met fipronil, kunnen hun mest vanaf vrijdag afvoeren naar afvalverbrander ARN in Weurt bij Nijmegen.

Het ministerie van Landbouw en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hebben daarvoor toestemming gegeven. 'Fipronilmest' mocht tot nu toe alleen naar de biomassa-centrale in Moerdijk, maar daar kunnen ze het aanbod niet aan. Ook wordt deze installatie binnenkort voor onderhoud buiten gebruik gesteld.

Door deze situatie kampen getroffen pluimveehouders nog met veel besmette mest op hun bedrijf. Volgens schattingen ligt er bij bedrijven in de Gelderse Vallei ruim 1000 ton mest opgeslagen. De vuilverbrander in Weurt kan ongeveer 70 ton kippenmest per dag verwerken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  22° / 9°
  70 %
Meer weer