ARN+in+Weurt+mag+ook+fipronilmest+verbranden
Nieuws
© Foodvalley

ARN in Weurt mag ook fipronilmest verbranden

Pluimveehouders, die zijn getroffen door de fipronilproblematiek, kunnen met ingang van vrijdag 10 november 2017 hun vervuilde mest laten afvoeren naar en verwerken bij afvalenergiecentrale ARN in Weurt.

Uit een proefverbranding op 8 november is gebleken dat ARN met name mest met minder dan 55 procent droge stof kan verwerken.

Donderdag is door het Ministerie van LNV en de NVWA toestemming gegeven voor een structurele aanvoer van met fipronil vervuilde mest naar ARN, als aanvulling op de reeds bestaande mogelijkheden bij BMC te Moerdijk.

Oplssing

Bij een deel van de getroffen pluimveehouders ligt er met fipronil vervuilde mest in de opslag die, vanwege een te laag droge stof gehalte, niet verwerkt kan worden bij BMC Moerdijk.

Doordat bij ARN de mest wordt gemengd met huishoudafval, met een hoge verbrandingswaarde, kan hier wel nattere mest worden verbrand. Hiermee is een oplossing gevonden voor de soms nijpende problemen op die bedrijven waar de mestopslag inmiddels overvol is.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer