Enqu%C3%AAte+voor+tussenbalans+gewasbescherming
Nieuws
© John Oud

Enquête voor tussenbalans gewasbescherming

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) begint binnenkort met een tussentijdse evaluatie voor de Gewasbeschermingsnota 'Gezonde Groei, Duurzame Oogst'.


Hiervoor voert CLM Onderzoek en Advies de komende maanden een telefonische enquête uit onder 1000 Nederlandse gewastelers. Doel is peilen of de ambities van de overheid voor een duurzame gewasbescherming voor de periode van 2013 tot 2023 op koers ligt.

Het PBL beoordeelt in de evaluatie tevens welk beleid heeft bijgedragen aan de inmiddels bereikte doelen. Ook kijkt het planbureau vooruit naar mogelijke stappen die richting 2023 nog nodig zijn. De tussenevaluatie moet inzicht geven in de toepassing van maatregelen zoals preventie, groene middelen, driftreductie en beperking van erfemissie.

Tip voor minister

Peter Leendertse van CLM hoopt dat een grote groep akkerbouwers en tuinders bereid is om informatie aan te leveren voor deze evaluatie. 'In de enquête geven we bovendien elke teler de mogelijkheid om een tip voor verduurzaming van de gewasbescherming mee te geven aan de nieuwe landbouwminister Carola Schouten.'

Het resultaat van de enquêtes en van de tussenevaluatie komen in de loop van 2019 beschikbaar.

Weer

 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer