Netwerken+belangrijk+onderdeel+Agritechnica
Nieuws
© eigen foto Agritechnica

Netwerken belangrijk onderdeel Agritechnica

Netwerken is de belangrijkste reden voor boeren om naar Agritechnica te gaan. Daarnaast blijft noviteiten bekijken en inspiratie opdoen belangrijk. Dat blijkt uit onderzoek door Agri Peilingen.

Deze week vindt Agritechnica in Hannover plaats. Europa's grootste agrarische beurs. Toch zijn de meeste noviteiten die daar gepresenteerd gaan worden al bekend, dankzij het internet.

Voordat de beurs begint, weet iedereen al wat er aan nieuwigheden te zien is. Heeft het daarom nog wel zin om naar een beurs te gaan voor deze noviteiten en vernieuwingen?

Noviteiten

Agri Peilingen vroeg het de doelgroep van deze beurs, zij die dagelijks werken met trekkers en machines. Dan zien we direct dat het bezoeken van een beurs - om vernieuwingen en noviteiten te zien - populair is.

Maar liefst 45,1 procent zegt nog altijd wat nieuws op de beurs te zien. Nog geen 10 procent gaf een 'nee' als antwoord als het gaat om noviteiten. Kennelijk worden niet alle vernieuwingen online gepubliceerd of gelezen.

Een derde van de respondenten wil het allemaal graag gewoon graag zelf zien. Mogelijk dat juist het feit dat die noviteiten en vernieuwingen breed gecommuniceerd worden er voor zorgt dat ze naar de beurs gaan, om het zelf te kunnen aanschouwen. Bijna 12 procent vindt dat een beursbezoek 'er gewoon bij hoort'.

Reden beursbezoek

Ook al willen boeren graag de nieuwe machines en werktuigen op de beurs zien, dat is niet de belangrijkste reden van het beursbezoek. Op de vraag 'Wat is een reden om wel naar een beurs te gaan' scoorden zowel 'Netwerken' als 'Inspiratie opdoen' hoger dan 'Noviteiten zien'.

Ook het antwoord 'Dagje uit' scoort met 33,3 procent hoog. Bij deze vraag konden overigens maximaal drie antwoorden worden gegeven.

Leeftijdscategorie

Als we kijken naar de verdeling op basis van leeftijd, dan zien we dat vooral de leeftijdscategorie 56-65 jaar het zien van noviteiten een belangrijke reden vinden voor het bezoeken van een beurs. Om precies te zijn met 27,3 procent van de respondenten die 'noviteiten zien' hebben geantwoord.

Met 34,5 procent is de leeftijdscategorie 46-55 jaar de grootste groep die 'netwerken' als reden voor een beursbezoek aangeeft. Overigens direct gevolgd door de 56-65 jarigen.

De jongeren (18-25 jaar) vinden het belang van netwerken geen reden voor een beursbezoek. Ook interessant om te zien dat bijna de helft van de melkveehouders netwerken als antwoord heeft gegeven.

Inspiratie opdoen

De jongeren geven relatief vaak aan dat ze inspiratie op willen doen als ze de beurs bezoeken. Maar ook een 'dagje uit' en het zoeken van een nieuwe machine/werktuig scoort binnen deze leeftijdscategorie (18-25 jaar) hoog. Met name akkerbouwers geven het 'dagje uit' als antwoord.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer