Arjan+Monteny+voorzitter+Multifunctionele+Landbouw
Nieuws
© Wim van Vossen

Arjan Monteny voorzitter Multifunctionele Landbouw

Zorgboer en akkerbouwer Arjan Monteny uit Brielle is sinds dinsdag voorzitter van platform Multifunctionele Landbouw bij LTO Nederland. Hij nam het stokje dinsdag over van Annette van Velde.

Monteny ziet het als een voorrecht om met deze functie van meerwaarde te mogen zijn voor de totale Multifunctionele Landbouw. 'Ik ben heel blij met de positie die multifunctionele landbouw heeft gekregen bij LTO Nederland. Dat geeft onze ondernemers meer positie en erkenning naast de andere pijlers Dier en Plant van LTO,' aldus Arjan Monteny.

De nieuwe voorzitter ziet het stimuleren van ondernemerschap als een van zijn taken. 'Multifunctionele ondernemers zijn zich vaak onvoldoende bewust van hun eigen kernkwaliteiten en die van hun bedrijf en de directe omgeving waarin hun bedrijf ligt. Hier liggen kansen die multifunctionele ondernemers kunnen verzilveren.

Nieuwe positie

Multifunctionele landbouw heeft een nieuwe positie gekregen binnen de gemoderniseerde structuur van LTO Nederland. Boerenbedrijven zijn nu niet alleen vertegenwoordigd binnen de sectoren Dier en Plant, maar sinds kort ook bij het platform Multifunctionele Landbouw ( LTO MFL).

Het platform Multifunctionele Landbouw vertegenwoordigt ondernemers die naast hun agrarische onderneming werkzaam zijn in zorglandbouw, agrarische kinderopvang, educatie, boerderijverkoop, toerisme en recreatie en agrarisch natuurbeheer.

Expertise

De regiobestuurders van de regionale LTO's en de brancheorganisaties Federatie Zorg en Landbouw, Vereniging Agrarische Kinderopvang (VAK), Boerderij Educatie Nederland, Vekabo, BoerenNatuur en de Landwinkel zijn de vertegenwoordigers van het platform. Ook de paardenhouderij schuift aan, geeft Monteny aan. 'Binnen dit platform worden kennis, expertise en de aansluiting met de regio's goed samengebracht. En dat is ook de kracht van dit platform.'

Volgens Monteny houdt dit niet in dat de branches streven naar uniformiteit. 'Daarvoor is de multifunctionele landbouw te divers. Iedereen houdt zijn eigen identiteit. Maar de brancheorganisaties kunnen wel leren van elkaar op het gebied van pr en kwaliteitsystemen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer