Meeste+sloten+Vallei+en+Veluwe+goed+schoon
Nieuws
© Ruud Ploeg

Meeste sloten Vallei en Veluwe goed schoon

In het werkgebied van waterschap Vallei en Veluwe zijn de meeste sloten goed schoongemaakt. Dat blijkt uit een inventarisatie van het waterschap.

Ruim 88 procent van de circa 5000 onderhoudsplichtigen heeft volgens het waterschap zijn werk goed gedaan. Bijna 12 procent van hen moet alsnog aan de slag om aan de verplichting te voldoen. Deze perceeleigenaren, ongeveer zeshonderd, ontvingen hierover een bericht van het waterschap.

De cijfers over volgen uit de 'schouw' van zo'n 900 kilometer sloot in het buitengebied. De controles vonden plaats van 1 tot en met 3 november. Vanaf 23 november worden de sloten die niet goed waren tijdens de eerste controle opnieuw gecontroleerd. Wie dan zijn sloten nog niet op orde heeft, krijgt een boete opgelegd.

Controles

Ongeveer 1500 onderhoudsplichtigen hadden in 2017 voor het eerst te maken met de slootcontroles. De status van een groot aantal sloten is namelijk gewijzigd. Ook van deze groep nieuwe onderhoudsplichtigen had veruit het grootste deel, ongeveer 85 procent, zijn sloten op tijd op orde gebracht.

Weer

 • Dinsdag
  24° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 11°
  70 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer