Faassen+haalt+uit+naar+mestfraudeurs
Nieuws
© Archief

Faassen haalt uit naar mestfraudeurs

In zijn openingswoord van het jaarlijkse LLTB-congres haalde voorzitter Léon Faassen keihard uit naar fraudeurs in de mestsector.

'Een klein deel van de mestbedrijven verpest het nu voor de overgrote meerderheid van de agrarische sector. Dat is onverteerbaar', benadrukte Faassen donderdag in congrescentrum Het Forum in Roermond.

Ruim vijfhonderd boeren, tuinders en Limburgse politici waren daar aanwezig op het jaarlijkse LLTB-congres. Thema dit jaar: Innovatie, the future is now.

Geen toekomst

Faassen zei dat voor fraudeurs geen toekomst meer is. 'Het gaat hier niet alleen om bedrijven in de primaire sector, maar ook om andere bedrijfstakken in het agrocomplex. Dat zijn onder meer transportbedrijven, loonbedrijven, maar ook adviesbureaus.'

Als we een schone sector willen, moet er volgens hem worden afgerekend met foute bedrijven. 'Zo willen we vanuit de LLTB een gedragscode introduceren. Binnen twee weken moeten we met voorstellen komen bij minister Schouten van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.'

Van tien afdelingen naar drie regio's

Ook een belangrijk onderwerp van gesprek zijn de tien LLTB-afdelingen die per 1 januari 2018 gaan fuseren tot drie krachtige regio's, namelijk LLTB-regio Noord-Limburg, Midden-Limburg en Zuid-Limburg.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 6°
  10 %
Meer weer