POV+roept+varkenshouders+op+planschade+te+melden
Nieuws
© Douwe Korting

POV roept varkenshouders op planschade te melden

Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) roept Brabantse varkenshouders op om een verzoek tot planschade bij hun eigen gemeente in te dienen.

Die planschade ontstaat als gevolg van de extra regels die provincie Noord-Brabant aan veehouders heeft opgelegd. Om varkenshouders daarmee te helpen, stelde de POV twee voorbeeldbrieven op: een aankondiging voor planschade of een daadwerkelijk verzoek. Varkenshouders kunnen die brieven downloaden via de website van POV.

Gemeenten zijn verplicht om de provinciale regels op te nemen in het bestemmingsplan. Zo lang dit niet het geval is, gelden de regels voor de varkenshouders rechtstreeks. Zowel de rechtstreekse werkende provinciale regels als de bestemmingsplannen vormen een grondslag voor planschade.

Financiële gevolgen

De brieven kunnen gedownload worden door alle varkenshouders. 'De financiële gevolgen van het provinciale besluit zijn immers zo groot, dat wij alle varkenshouders de kans willen bieden planschade in te dienen bij hun gemeente, ook als zij geen lid zijn van de POV', licht POV-voorzitter Ingrid Jansen toe.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  50 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  50 %
Meer weer