Imants+58%2Dserie+spitmachine+te+zien+op+beurs+in+Assen
Nieuws
© Eigen Foto

Imants 58-serie spitmachine te zien op beurs in Assen

Imants voegt met de 58-serie compleet nieuwe spitmachines toe aan het leveringsprogramma. De 58-serie heeft capaciteit en is geschikt voor lichte tot middelzware grond.

Imants in Reusel introduceert de 58-serie spitmachines tijdens de Landbouwvakbeurs in Assen en de Agribex in Brussel. De serie is de vervanger van de 57SX-serie. Daarnaast wordt de serie uitgebreid voor een bredere inzetbaarheid wereldwijd.

De spitmachine is vooral geschikt voor loonwerkers en grotere akkerbouwers. Deze serie is bedoeld voor de inzet bij normale akkerbouw (15 tot 35 centimeter werkdiepte) op de lichte (zand) tot middelzware grond (löss). De serie is geschikt voor trekkers tussen de 250 en 360 pk.

Twee uitvoeringen

De compleet vernieuwde 58-serie is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. De eerste uitvoering van de 58 serie is uitgerust met een aangedreven harkrol (H) om direct in één werkgang een zaaibed te maken.

De tweede uitvoering bestaat alleen uit een aangedreven spitsas zonder een aangedreven harkrol. Deze uitvoering kan af fabriek worden voorzien van een dakringenrol, prismarol, kooirol of een andere gewenste rol. Deze rollen zijn opgehangen in een hydraulisch verstelbaar frame.

Woelpoten

Naast de eerder genoemde uitvoeringen is de machine ook direct af fabriek verkrijgbaar in de WX-uitvoering, waarbij de woelpoten in de spitas verwerkt zijn. Hiermee is onder de bouwvoor de harde laag door te breken.

De woelpoten zijn onafhankelijk van de spitas in hoogte verstelbaar. Met deze variant speelt Imants onder andere in op de trend om de bouwvoor iets minder diep te maken, maar door wel de harde lagen in de bodem te doorbreken.

Er zijn vanaf januari drie werkbreedtes verkrijgbaar: 3 meter, 3,66 meter en 4,5 meter. De laatste twee zijn vooral bedoeld voor buiten de EU, die standaard worden geleverd met een quickhitch met aanhangerkoppeling om zo nog andere werktuigen mee te trekken.

Moderne techniek

De nieuwe 58-serie heeft een tweezijdige enkele kettingaandrijving. Deze is sterk en duurzaam, en maakt de machine een stuk slanker. Daarnaast is de 58-serie voorzien van de nieuwste techniek op het gebied van afdichtingen. Hierdoor stijft de levensduur en is de machine onderhoudsvriendelijker.

De spitbladen en de spitas zijn zo gemaakt dat de spitbladen langer meegaan. Bij het nieuwe design is de midden aandrijfkast iets naar onderen verplaatst en heeft de chauffeur een goed overzicht op de machine.

De nieuwe 58SX is zo ontwikkeld dat de optimale rijsnelheid bij 1.000 aftakastoeren per minuut aan te passen is van 9 naar 7 kilometer er uur. Hierdoor is de rijsnelheid beter af te stemmen op de grondomstandigheden.

Beurs in Assen

Imants toont de 58-serie spitmachines op de Landbouwvakbeurs in Assen, van dinsdag 28 november tot en met vrijdag 1 december in de TT Hall. De beurs telt bijna 300 exposanten en er komen naar verwachting zo'n 26.000 bezoekers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 6°
  10 %
Meer weer