Lagere+bloemenprijs+drukt+omzet+FloraHolland
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Lagere bloemenprijs drukt omzet FloraHolland

Royal FloraHolland heeft in periode 11, dat loopt van begin oktober tot medio november, 6,2 procent minder omgezet. Lagere prijzen voor snijbloemen lagen hieraan ten grondslag.

Prijzen van gerbera, lelie, troschrysant en geplozen chrysant liggen onder het niveau van 2016 toen er krapte op de wereldmarkt was, aldus de bloemenveiling. Volgens een woordvoerder van FloraHolland zijn de prijzen van nu van een gemiddeld niveau, terwijl ze vorig jaar hoog waren door een combinatie van het weer en bijzondere feestdagen.

De bloemenveiling noemt het gestegen aandeel van directe stromen een oorzaak van de lager prijsvorming. 'Dit heeft als gevolg dat de klokprijs van snijbloemen wat daalt.' De verkoop via bemiddeling klom naar een aandeel van 32,7 procent. De totale aanvoer van bloemen in periode 11 was 3 procent hoger dan in het vergelijkbare tijdsbestek van 2016.

Planten

FloraHolland noteerde bij de kamerplanten en omzetdaling van 2 procent. De aanvoer was gelijk aan die in periode 11 van 2016, maar de gemiddelde prijs daalde met 2 procent. Phalaenopsis en potchrysanten brachten duidelijk minder op dan het afgelopen jaar. Een kleinere aanvoer van violen leidde bij de productgroep tuinnplanten tot een omzetdaling van 8 procent. Het totale aanbod aan tuinplanten bleef 9 procent achter bij vorig jaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  50 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  50 %
Meer weer