Carola+Schouten+ziet+LTO+als+waardevolle+partner
Nieuws
© Dirk Hol

Carola Schouten ziet LTO als waardevolle partner

LTO Nederland is voor LNV-minister Carola Schouten 'meer dan een goede buur'. Ze zei dat woensdag bij een bezoek aan het nieuwe LTO-kantoor in Den Haag dat op een steenworp afstand ligt van het ministerie van Landbouw.

Schouten ging tijdens een besloten deel in gesprek met alle nieuwbenoemde vakgroepvoorzitters en portefeuillehouders van LTO Nederland. Daarna sprak ze ter gelegenheid van de kick off van het gemoderniseerde LTO een grote groep bestuurders, medewerkers en genodigden toe.

De minister van LNV noemde het 'indrukwekkend' om te zien hoe LTO een grote diversiteit aan sectoren en leden vertegenwoordigt in de nationale en internationale belangenbehartiging. Ze wees erop het een voorrecht is om in een dergelijke organisatie te mogen werken, maar dat het ook een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

Waardevolle partner

De LTO-organisatie kan volgens Schouten een 'waardevolle partner' zijn voor het nieuwe ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. 'We hebben elkaar nodig. Dat was zo en dat blijft zo', gaf ze haar bereidheid tot samenwerking aan.

Daarbij hebben LTO en LNV ook de taak om elkaar scherp te houden. 'We zijn partners die een doel delen maar die elkaar ook de waarheid vertellen als ze het oneens zijn. Dit in de wetenschap dat we het doen voor een hoger doel.'

Deel van de oplossing

Schouten gaf onder meer aan dat gewerkt moet blijven worden aan verdere vernieuwing. 'Alleen dan kan de agrarische sector zo sterk blijven als ze nu is.' Het standpunt van LTO-bestuurders dat land- en tuinbouw niet het probleem is, maar een deel van de oplossing, noemt ze 'een prachtig motto waar ik het hartgrondig mee eens ben.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  50 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  50 %
Meer weer