Delphy+onderzoekt+belichtingsstrategie+framboos+en+braam
Nieuws
© Delphy

Delphy onderzoekt belichtingsstrategie framboos en braam

Onderzoeksinstituut Delphy in Bleiswijk is een onderzoek gestart naar een belichtingsstrategie voor de teelt van framboos en braam.

Volgens Delphy is er een sterk groeiende belangstelling voor jaarrondproductie van frambozen en bramen. 'Gedurende de winter is het telen van een goed product nog omgeven met vraagtekens.' Om die reden heeft Delphy het initiatief genomen om hier verder onderzoek naar te doen.

Deze maand is het Improvement Centre Delphy in Bleiswijk begonnen met een proef waarbij voor zowel braam als framboos wordt gekeken naar de mogelijkheden om de teelt te vervroegen en de productie te verhogen door de inzet van LED-belichting en dit af te stemmen op andere teeltmaatregelen.

Rendabel teeltconcept

Delphy streeft daarbij naar de ontwikkeling van een rendabel teeltconcept voor een kwalitatief goed product. De onderzoeksinstelling hoopt eind februari de eerste productie te realiseren. Op 12 december organiseert Delphy een eerste open middag in samenwerking met deelnemende telers en andere participanten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  50 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  50 %
Meer weer