E%C3%A9n+varkensgeluid+definitief+een+feit
Nieuws
© De Snuitgeverij Jos Thelosen

Eén varkensgeluid definitief een feit

De leden van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) hebben maandagavond 20 november tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) 'één varkensgeluid' geformaliseerd.

Samen met het POV-bestuur ronden de leden het traject af om te komen tot één belangenbehartiger voor alle varkenshouders in Nederland. Tijdens de ALV van 1 mei van dit jaar is de 'blauwdruk' neergezet om te komen tot de 'Nieuwe POV'.

De afgelopen periode heeft het POV overgangsbestuur hard gewerkt aan de uitvoering en invulling hiervan. Tijdens de ALV van 20 november is deze uitwerking bekrachtigd. De 'Nieuwe POV' is hiermee gereed en zal vanaf 1 januari 2018 operationeel zijn.

Nieuw bestuur

De ALV heeft zeven nieuwe leden van het Dagelijks Bestuur benoemd: Ingrid Jansen (voorzitter), Eric Douma (vicevoorzitter), Eric Holleman, Alfred van Lenthe (Gezondheidsdienst), Paul Wouters, Bart Verhees en Mark Vossen.

Tezamen met de zeven nieuwe regiovoorzitters: Wiebe in 't Hout (Noord), Wouter Oude Voshaar (Overijssel), Pieter Bouw (Gelderland), Gijsbert Meijers (West), Rein van As (Zuid-West), Eric Stiphout (Zuid-Oost) en John Marcellis (Limburg) vormen zij het nieuwe Landelijk Bestuur van de POV. De nieuwe bestuurders treden per 1 januari aanstaande in functie. Tot die tijd zal het huidige overgangsbestuur in functie blijven.

Contributie

De ALV heeft ook ingestemd met de begroting en het werkplan van de POV-Vereniging. Deze kosten zullen worden betaald uit de contributie van de leden. De contributie bestaat uit drie onderdelen: een POV-deel voor nationale sectorale belangenbehartiging, een LTO-Nederland-deel voor internationale- en intersectorale nationale belangenbehartiging en een regionaal LTO-deel voor provinciale- en regionale belangenbehartiging.

Elke varkenshouder betaalt hetzelfde bedrag via een eenduidige contributiesystematiek ongeacht van welke organisatie (POV of LTO) de varkenshouder lid is.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  50 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  50 %
Meer weer