Van+Huizen+portefeuillehouder+Natuur+en+Landschap
Nieuws
© Eigen Foto

Van Huizen portefeuillehouder Natuur en Landschap

Melkveehouder Ingrid van Huizen in Kootstertille wordt LTO-portefeuillehouder Natuur- en Landschapsontwikkeling. Ze is in deze nieuwe functie benoemd door het federatiebestuur van LTO Nederland.

Van Huizen (39) is partner in melkveebedrijf Het Hooihuis. Ze heeft op het beleidsterrein natuur- en landschapsontwikkeling ervaring opgedaan als directeur en secretaris van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW).

'Als portefeuillehouder Natuur- en Landschapsontwikkeling kan ik op nationaal niveau verder werken aan een volhoudbare landbouw die in balans is met de leefomgeving', aldus Van Huizen. Volgens haar staat de landbouw op een kantelpunt en komt er vanuit de samenleving meer vraag naar biodiversiteit in de landbouw.

Goede boterham

'Dat de agrarische sector dit kan leveren is geen discussiepunt. De discussie gaat over het tempo waarin dit kan en wat de vergoeding is die hier tegenover staat. Als je door het leveren van meer biodiversiteit minder primaire productie hebt, moet je ook nog een goede boterham kunnen verdienen', aldus de nieuwe portefeuillehouder.

'Tegelijkertijd is het belangrijk om de maatschappij te vragen of ze voldoende zelfkritisch is. Er ligt ook duidelijk een verantwoordelijkheid voor consumenten', vult Van Huizen aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  22° / 9°
  70 %
Meer weer