FrieslandCampina+sluit+Duitse+productielocatie
Nieuws
© Gertjan van der Wal

FrieslandCampina sluit Duitse productielocatie

FrieslandCampina sluit haar productielocatie in het Duitse Gütersloh. Bij het bedrijf werken 231 werknemers. De sluiting maakt onderdeel uit van een reorganisatie.

Centraal in deze strategische heroriëntatie staan investeringen in de hoofdmerken, zoals Landliebe, Tuffi en Frico, bundeling van alle commerciële activiteiten in de omgeving van Düsseldorf en andere maatregelen om de winstgevendheid te vergroten.

Noordrijn-Westfalen een belangrijke regio voor FrieslandCampina. Veel leden-melkveehouders zijn daar gevestigd en het merk Tuffi is er een sterk lokaal merk. Door de commerciële functies naar de omgeving van Düsseldorf over te brengen, verwacht FrieslandCampina te kunnen profiteren van het aanwezige talent in de regio en bij te dragen aan de strategische doelen in Duitsland.

Overplaatsing

De betrokken commerciële medewerkers uit Heilbronn en Keulen, in totaal 74, worden over de mogelijkheden op de nieuwe locatie geïnformeerd. De overplaatsing staat gepland voor het tweede kwartaal van 2018.

De voorgenomen verhuizing heeft geen consequenties voor de productielocaties in Heilbronn, Keulen en Schefflenz en de respectievelijk 366, 326 en 23 werknemers die daar werken.

Overcapaciteit

De sluiting van de locatie in Gütersloh is een gevolg van overcapaciteit in de gefragmenteerde Duitse markt en van jarenlang verliesgevende productie van desserts voor huismerken die het grootste deel van het in Gütersloh geproduceerde volume vormt.

Deze categorie wordt stopgezet, terwijl andere productlijnen naar de productielocaties in Keulen, Heilbronn en Maasdam in Nederland worden overgeplaatst. In de vestiging in Gütersloh wordt Duitse melk verwerkt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 6°
  10 %
Meer weer