Overijssel+werkt+aan+afzet+streekproduct
Nieuws
© ZLTO Monique Jansen

Overijssel werkt aan afzet streekproduct

Natuur en Milieu Overijssel zoekt manieren om streekproducten beter te vermarkten. Het idee is dat boerenbedrijven die dit soort producten aanbieden doorgaans ook meer aandacht besteden aan een aantrekkelijke natuurlijke productieomgeving.

Probleem is echter dat het aantal producenten van streekproducten afneemt. Op een totaal van circa zevenduizend agrarische bedrijven zijn in Overijssel nog tweehonderd boerderijwinkels. Daarbij komt dat de huisverkoop van eigen producten relatief weinig bijdraagt aan het bedrijfsinkomen.

Steun

'Boeren alleen lukt het niet om deze ontwikkelingen om te buigen. Daar hebben ze de steun van anderen voor nodig', zegt initiator Willem Seine van Natuur en Milieu Overijssel. 'We gaan daarom samen op zoek naar nieuwe doorbraakideeën.'

Inmiddels hebben zich zo'n honderd mensen aangemeld voor een Creathon, op 1 en 2 december in Deventer. De beste ideeën worden beloond met een geldbedrag van 750 euro en de mogelijkheid tot ontwikkeling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 6°
  10 %
Meer weer