Politie+zoekt+koeienvangers+in+Bladel
Nieuws
© twitter

Politie zoekt koeienvangers in Bladel

De politie in Bladel zat vrijdagmorgen met de handen in het haar. Er waren veertig stuks jongvee uitgebroken en naar het dorp getrokken. Om die dieren te vangen, zocht de politie ervaren koeienvangers.

Een automobilist zag rond 5 uur dat de runderen, ontsnapt uit een weiland ten noordwesten van dit dorp, de koeien richting het centrum van Bladel zag lopen. Vervolgens werd de politie ingeschakeld.

De gemeente besloot daarop via Facebook ervaren koeienvangers op te roepen om deze klus mee te klaren. Zij konden de politie bellen. Verder werd gevraagd om de koeien niet op te jagen, dit zou kunnen leiden tot panieksituaties.

Sleepkabel

Met vereende krachten zijn de koeien vervolgens gevangen. Dat ging soms provisorisch, zo werd een pink met een sleepkabel aan een boom vast gezet. Om tien voor tien vanochtend is de klus geklaard. Volgens de politie met veel hulp van omstanders.

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 6°
  10 %
Meer weer