Sectieafsluiting+op+Zibo+granulaatstrooiers
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Sectieafsluiting op Zibo granulaatstrooiers

Het gebruik van relatief dure middelen als granulaten en startmeststoffen in de sproeisporen en bij geren is onrendabel. Met sectieafsluiting op de uitlopen van granulaatstrooiers, maakt Zinger Mechanisatie daar een einde aan.

Zinger Mechanisatie In Borger staat bekend als leverancier van granulaatstrooiers die merkonafhankelijk op zaai- en pootcombinaties zijn op te bouwen. In de praktijk zetten telers deze granulaatstrooiers veelal in om plaats- of rijspecifiek gewassen een voorspoedige start te laten maken door de toediening van granulaten en startmeststoffen.

Met de Zibo rijafsluiting in de (slang)uitlopen besparen akkerbouwers en loonwerkers op granulaten. Naar keuze kunnen één, twee, drie of vier secties worden afgesloten. Het is onder andere toepasbaar bij het poten van aardappelen en zaaien van bieten. Op een gemiddeld akkerbouwbedrijf zijn deze afsluiters binnen een jaar terugverdiend, aldus Zibo.

Zinger Mechanisatie toont de sectieafsluiting op granulaatstrooiers op de Landbouwvakbeurs in Assen. Deze is van 28 november tot en met 1 december in de TT Hall.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
Meer weer