Stichting+Geborgde+Dierenarts+zelfstandig+verder
Nieuws
© Eigen Foto

Stichting Geborgde Dierenarts zelfstandig verder

Stichting Geborgde Dierenarts (SGD) wordt losgekoppeld van haar oprichter Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) en gaat zelfstandig verder.

.
Vanaf 2011 hebben de dierenartsen samen en met elkaar, op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij van Diergeneeskunde (KNMvD) en op verzoek van de overheid, het systeem van de geborgde dierenarts opgebouwd.

Vanaf het begin was duidelijk dat dit systeem uiteindelijk los moest komen te staan van de beroepsvereniging. Vanaf 2018 zal de SGD niet alleen onafhankelijk, maar ook formeel als volledig zelfstandige stichting toezien op het stelsel van certificering van en voor geborgde dierenartsen.

Mijlpaal

De KNMvD heeft als laatste stap van de procedure het formele verzoek tot goedkeuring van de statutenwijziging, in goed overleg met de stichting, inmiddels ingediend. Daarmee heeft de formele relatie tussen de Stichting Geborgde Dierenarts en de KNMvD een nieuwe mijlpaal bereikt en is de zelfstandigheid van de stichting volledig geborgd.

De SGD is als onafhankelijk instituut verantwoordelijk voor het beheer van reglementen en regelingen voor de veterinaire dienstverlening door de dierenarts. Deze regelingen en reglementen moeten in overeenstemming zijn met de eisen van de beroepsgroep, belanghebbende(n) en de overheid. De SGD draagt zorg voor onafhankelijke borging hiervan.

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  50 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  50 %
Meer weer