Schouten+wil+praten+over+klimaateffect+bosplan
Nieuws
© pixabay

Schouten wil praten over klimaateffect bosplan

Minister Carola Schouten (LNV) wil met de bos- en houtsector overleggen over het plan om in Nederland 100.000 hectare nieuw bos te realiseren. De extra bomen kunnen de overheid helpen bij het realiseren van de klimaatambities.

Schouten laat dat namens het kabinet weten in antwoord op Kamervragen van Tjeerd de Groot (D66). Die drong aan op contact met de initiatiefnemers van het plan om Nederland verder te vergroenen.

'Daartoe ben ik bereid', aldus de bewindsvrouw. Ze stelt dat de klimaatopgave de komende jaren 'ieders inzet' gaat vragen. 'Het is dan ook wenselijk de bijdrage die bossen en bomen kunnen leveren goed in beeld te brengen.'

Haalbaarheid

Schouten laat zich niet uit over de haalbaarheid van de bosplannen. Wel geeft ze aan dat ook andere partijen als provincies, organisaties en bedrijfsleven betrokken moeten worden bij het verdere overleg.

Na een eerste lancering van de plannen voor 100.000 hectare nieuw bos en bomen in oktober 20176, is enkele weken geleden een concept programmaplan gepresenteerd. Daaruit wordt duidelijk dat het gaat om een opgave die veel inspanning en veel tijd zal vergen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 6°
  10 %
Meer weer