%27Kies+cichorei%2Dras+dat+bij+de+situatie+past%27
Nieuws
© Nieuwe Oogst

'Kies cichorei-ras dat bij de situatie past'

Onlangs is de aanbevelende rassenlijst voor de cichoreirassen gepubliceerd op de site van de Commissie samenstelling aanbevelende rassenlijst landbouwgewassen. Er één nieuw ras opgenomen: Barite.

Als de onkruidbestrijding niet problematisch is, kunnen telers kiezen voor een ras met de hoogste financiële opbrengst. Dit is het ras Maestoso (102), gevolgd door Larigot (101) en Goldine (100). Fugato 99) en Selenite (98) blijven wat achter in deze categorie.

Bij de herbicidetolerante rassen is er de keuze tussen Barite (98) en Benulite (97). Beide rassen zijn niet gevoelig voor Titus of een hogere Safari-dosering. Barite is opgenomen in de zaadbestelling voor 2018 en is leverbaar.

Inulinekwaliteit

Voor levering na 1 december is het advies van cichoreiverwerker Sensus om een combi-ras te kiezen: een ras met een hoge opbrengst en goede inulinekwaliteit. Hierbij kunnen telers kiezen uit Larigot, Fugato of Benulite.

In onderzoek zijn veelbelovende eerste- en tweedejaars rassen uit beide categorieën. Na drie jaar rassenonderzoek is opname op de Rassenlijst mogelijk. Blijf dus ieder jaar alert om een productief ras te kiezen, dat past bij de situatie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  50 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  50 %
Meer weer