Leden+stemmen+in+met+nieuw+tarief+FloraHolland
Nieuws
© FloraHolland

Leden stemmen in met nieuw tarief FloraHolland

Leden van Royal FloraHolland hebben ingestemd met de nieuwe tarieven voor 2018.

Tijdens de donderdagavond gehouden algemene ledenvergadering van de coöperatieve bloemenveiling was ruim 73 procent voor en stemde bijna 27 procent tegen het nieuwe tarievenstelsel waarbij meer rekening wordt gehouden met het kostenmaker-kostendrager-principe.

Verzet kloktelers

Vooral kleinere kloktelers verzetten zich tegen het nieuwe voorstel. Voor hen betekenen de nieuwe tarieven hogere kosten. Een groep telers zegt zelfs 14 procent meer te moeten gaan betalen onder het nieuwe regime. Volgens FloraHolland komt de hoogste verhoging gemiddeld op 8 procent uit.

Grotere telers die vooral via bemiddeling van de veiling hun producten afzetten, gaan minder betalen. Meerdere grote telers hadden om verandering van tarieven gevraagd omdat zij niet langer bereid zijn om via de bemiddeling de klok te financieren. In het nieuwe voorstel doen ze dat nog wel voor een klein deel.

Karheffing

In de tarieven voor 2018 is de karheffing bij de klok 10,20 euro. Bij directe verkoop ligt die heffing op 2,65 euro. De verkooptoeslag bij de klok komt op 1,2 procent te liggen en bij klokvoorverkoop op 1,4 procent. Bij bemiddeling wordt geen verkooptoeslag betaald.

FloraHolland is van plan het nieuwe tarievenstelsel na een half jaar te evalueren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 6°
  10 %
Meer weer