Twee+Nederlandse+diervoedernormen+ingetrokken
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Twee Nederlandse diervoedernormen ingetrokken

Na bezwaar uit de sector zijn twee van de vier Nederlandse diervoedernormen ingetrokken.

De Nederlandse normcommissie 'Diervoeder' besloot eerder om een viertal Nederlandse normen in te trekken. Dat zijn NEN 5417-1988 Granen peulvruchten en veevoeders – Bepaling van het gehalte aan ruwe celstof volgens de verkorte methode en NEN 3328-1967 Veevoeders - Richtlijnen voor de behandeling van monsters.

De andere twee normen blijven van kracht. Dat zijn NEN 3557-1995 Diervoeders – Bepaling van de ureaseactiviteit van sojaproducten en NEN 3517-1995 Diervoeders – Bepaling van de eiwitoplosbaarheidsindex (NSI) van sojaproducten.

De normcommissie 'Diervoeder' houdt zich bezig met de ontwikkeling van Europese en internationale normen voor monsterneming en analyse van diervoeders. Ook voert NEN het secretariaat van de Europese normcommissie voor diervoeders, CEN/TC 327.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 6°
  10 %
Meer weer