Knikmops+volledig+elektrische+kniklader+130E
Nieuws
© Eigen Foto

Knikmops volledig elektrische kniklader 130E

Knikmops breidt het programma verder uit met de volledig elektrische kniklader 130E. Qua prestaties en gewicht is de 130E nagenoeg identiek aan de Knikmops KM130.

De 130E heeft een eigen gewicht van 1.800 kilo en is standaard uitgerust met een batterijcapaciteit van 320 Ah. Dit resulteert in een onafgebroken gebruiksduur van één uur bij zeer intensief gebruik tot drie uur bij minder veeleisende taken.

De elektrische Knikmops is in te zetten op plaatsen die anders ontoegankelijk zijn. Bijvoorbeeld het werken in gesloten ruimtes of op locaties waar het geluidsniveau beperkt dient te blijven, zijn met deze machine goed mogelijk.

Opladen

Het opladen van de accu is in vier tot acht uur voltooid, afhankelijk van de lader en het type batterijpakket. Standaard wordt de 130E geleverd met een loodzuur-accu. Andere soorten accupakketten zoals Lithium-Ion zijn optioneel verkrijgbaar. Opladen van de accu kan gewoon via een 230V/10A-stopcontact.

De 130E is de tweede elektrische machine in het leveringsprogramma van Knikmops. In september werd namelijk al de 80E, met een eigen gewicht van 1.000 kilo, gepresenteerd op de beurs Matexpo in Kortrijk.

Toebehoren

Ook de compacte 80E is een volledig elektrisch aangedreven machine op het platform van de Knikmops KM80. Deze machine is verkrijgbaar met dezelfde toebehoren en aanbouwdelen als bij de conventionele machines.

Ondertussen wordt door de ingenieurs van Knikmops verder gewerkt aan de ontwikkeling van andere elektrische modellen binnen het gamma.

Dieselmotoren

Naast de elektrisch aangedreven 80E en 130E heeft Knikmops een breed leveringsprogramma knikladers en telescoopladers voorzien van reguliere dieselmotoren. Deze zuinige motoren voldoen aan de meest recente emissie-eisen. Deze dertien modellen hebben een eigen gewicht dat varieert van 820 tot 2.570 kilo.

De Knikmops is dankzij het ruime assortiment aan hulpstukken multifunctioneel inzetbaar. Daarnaast zijn alle modellen ook verkrijgbaar met een verhoogde giek (voorzijde) en een telescoopgiek om tot een groter bereik te komen.

Sectoren

De machines worden gebruikt in diverse sectoren. Bestratingsbedrijven, hoveniers, wegenbouwbedrijven, bedrijven actief in het grondverzet maar ook de land- en tuinbouw maken gebruik van de Knikmops.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  22° / 9°
  70 %
Meer weer