Ruim+110+miljoen+euro+voor+Brabants+platteland
Nieuws
© Douwe Korting

Ruim 110 miljoen euro voor Brabants platteland

Provincie Noord-Brabant, Europa en de Brabantse waterschappen investeren ruim 110 miljoen euro in een innovatief en duurzaam platteland in Brabant.

Brabantse boeren, waterschappen en andere partijen kunnen opnieuw subsidie aanvragen in het kader van het Europese Plattelands Ontwikkelingsprogramma (POP3). De openstellingen volgen op eerdere openstellingen in 2015, 2016 en 2017.

In 2018 zijn tijdens verschillende aanvraagperioden binnen negen doelstellingen projecten in te dienen. Drie daarvan zijn gericht op innovatie en transitie van de landbouw en agrofood. Drie andere maatregelen richten zich op herstel- en inrichtingsmaatregelen voor water, natuur en biodiversiteit.

Kavelruil

Het is ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor investeringen in kavelruil en bedrijfsverplaatsing en voor kennisoverdracht. Tot slot kan een beroep worden gedaan op LEADER-subsidie ter vergroting van de leefbaarheid en bereikbaarheid van het gebied rond de N69 in Waalre/Aalst-Valkenswaard.

De deadline voor het indienen van aanvragen ligt tussen 15 en 26 januari 2018. Aanvragen lopen via Stimulus Programmamanagement, een uitvoeringsorganisatie van de provincie dat zorgt voor de afwikkeling van projecten in het kader van het derde Plattelandsontwikkelingsprogramma voor provincie Noord-Brabant (POP3 Brabant).

Versterken

POP is het Europese subsidieprogramma voor de uitvoering van het Europese landbouwbeleid in Nederland. Iedere lidstaat kan zelf binnen de kaders van het landbouwbeleid de eigen beleidsdoelen formuleren, zolang ze maar bijdragen aan het versterken van het platteland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 11°
  70 %
Meer weer