In+%C3%A9%C3%A9n+werkgang+twee+soorten+kunstmest+strooien
Nieuws
© Eigen Foto

In één werkgang twee soorten kunstmest strooien

Amazone presenteert als eerste het gebruik van dubbele kunstmeststrooiers. Door een ZA-V of ZA-TS kunstmeststrooier in frontaanbouw zijn twee verschillende soorten kunstmest in één werkgang toe te dienen.

Anders dan bij het strooien van gemengde meststoffen met slechts één kunstmeststrooier, kan met een frontaanbouw elke strooier optimaal in te stellen op de eigenschappen van de meststof. Hierdoor ontstaat een goede dwarsverdeling voor de meststoffen.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een aanbouwstrooier aan de voorzijde van de trekker, moet het strooiwerk niet naar achteren maar naar voren worden gericht. Hiervoor zou je voor de bediening van de machine in spiegelbeeld moeten denken.

Speciale software

Om dat te voorkomen, heeft Amazone een speciale software ontwikkeld voor frontaanbouw kunstmeststrooiers. Bij deze software worden de strooifuncties automatisch omgekeerd uitgevoerd. Met deze software kan de chauffeur van de trekkers zelfs kant- grens- en greppelstrooien zonder problemen inschakelen.

Ook het optimale schakelpunt voor SwitchPoint voor Section Control wordt in spiegelbeeld ingesteld. Bij een strooier in frontaanbouw wordt het strooibeeld voor de machine geplaatst, zodat het schakelpunt ver voor de strooier komt te liggen.

Het gebruik van de kunstmeststrooier in frontaanbouw moet in het wegverkeer aan de wettelijke eisen voldoen. Daartoe behoren vooral de verlichtingseisen. Amazone levert hiervoor een eigen verlichtingsset met witte breedtelichten en extra koplampen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  50 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  50 %
Meer weer