Floriworld+gaat+eind+2019+open
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Floriworld gaat eind 2019 open

Floriworld, het experience center van de sierteeltsector, opent eind 2019 de deuren in Aalsmeer.

Initiatiefnemers en ontwikkelaars hebben hier deze week vaste afspraken over gemaakt en weten zich verzekerd van het commitment van de gehele sierteeltsector, meldt bloemenveiling Royal FloraHolland. De initiatiefnemers willen jaarlijks enkele honderdduizenden bezoekers verwelkomen.

In Floriworld laten zij zien wat bloemen en planten kunnen betekenen in het dagelijks leven en daarmee de wereldwijde vraag naar bloemen en planten stimuleren. Floriworld is enige jaren onderwerp van gesprek geweest. 'Met name het afgelopen jaar is er op de achtergrond hard gewerkt aan het vervolg van de haalbaarheid van Floriworld', zegt een woordvoerder van FloraHolland.

Groeiende belangstelling

Floriworld moet een experience center worden dat het groene gevoel aanwakkert bij de vele internationale toeristen die Amsterdam bezoeken. Tot 2025 wordt een jaarlijkse groei verwacht van 3 procent in het buitenlandse toerisme dat Nederland aandoet. Ook Keukenhof heeft een groei laten zien tot 1,4 miljoen bezoekers. 'De groeiende belangstelling voor Nederland én voor bloemen zijn positieve uitgangspunten voor de realisatie van Floriworld.'

Begin december 2017 hebben de betrokken partijen Koninklijke VolkerWessels onderneming KondorWessels Projecten, Dutch Experience Group, FloraHolland en Bloemenbureau Holland de laatste stap gezet. In een gezamenlijke bijeenkomst, met een afvaardiging van de gehele sierteeltsector (veredelaars, kwekers, handelsbedrijven en sierteeltpromotie), hebben alle genoemde partijen hun commitment afgegeven.

Belangrijkste aandeelhouder

FloraHolland is een belangrijke partner in de realisatie en zal naast Bloemenbureau Holland en Dutch Experience Group een belangrijke aandeelhouder zijn in de stichting Floriworld. Daarbij wordt toegezien dat activiteiten in dit experience center ook daadwerkelijk bijdragen aan een groeiende vraag naar bloemen en planten.

De verwachting is dat in het najaar van 2018 gestart wordt met de bouw en rond de Trade Fair 2019 in Aalsmeer de pré-opening zal plaatsvinden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer