Heldere+taal
Column
© Dirk Hol

Heldere taal

Praten en indien nodig het mes trekken. Dat laatste doet LTO Nederland zelden. Wij gaan altijd de dialoog aan. Op een open, eerlijke en transparante wijze. Met ons kan je praten, maar er zijn grenzen aan wat wij accepteren. En die grens heeft de NVWA afgelopen zomer bereikt.

Individuele pluimveehouders zijn disproportioneel geraakt door het onzorgvuldig handelen van de NVWA tijdens en voorafgaand aan de fipronilcrisis. De schade voor de landbouw is immens. En dat had niet mogen gebeuren. Daarom is LTO met een aantal pluimveehouders een dagvaarding gestart. Deze dagvaarding is afgelopen woensdag naar de NVWA verzonden.

Als een sector ten onrechte zo hard wordt getroffen, dan sta je als organisatie op. En kom je op voor de belangen van onze leden. Eric Hubers, onze voorman Pluimveehouderij, deed dit als geen ander. Van het ene overleg door naar het volgende. En tussen alle telefoontjes door leden te woord staan en voortdurend interviews geven. Klasse!

Deed Eric dit dan in zijn eentje? Nee, natuurlijk niet! Daar zit een hele organisatie van medewerkers en bestuurders achter. Ik krijg ook regelmatig de vraag waar ik nou toch was afgelopen zomer en waarom ik niet in het nieuws kwam. Mijn antwoord is simpel: de sectoren zijn in de lead. Het is misschien niet altijd zichtbaar, maar natuurlijk was ik achter de schermen wel aanwezig en aan het werk. Dagelijks sprak ik met Eric en de medewerkers. Dat is nou het nieuwe LTO Nederland, beste mensen.

Een organisatie die ervoor gaat. Met duidelijke aanspreekpunten, korte lijntjes, heldere taal en die het mes trekt als het nodig is.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 6°
  10 %
Meer weer