Pluimveehouders+eisen+vergoeding+fipronilschade
Nieuws
© Archief

Pluimveehouders eisen vergoeding fipronilschade

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) handelde in de crisis rond fipronil nalatig en onzorgvuldig. Dat resulteerde in een enorme schade die moet worden vergoed, stelt LTO Nederland met een aantal pluimveehouders in een dagvaarding tegen de NVWA.

De NVWA handelde volgens LTO onder meer onrechtmatig door in november 2016 geen of onvoldoende actie te ondernemen naar aanleiding van concrete meldingen over mogelijk grootschalig gebruik van fipronil in stallen door ChickFriend.

'Deze paniek, onrust, onduidelijkheid en schade aan de totale sector hadden niet mogen gebeuren,' verzekert pluimveevoorman Eric Hubers van LTO/NOP. Hij benadrukt dat het voor LTO niet gebruikelijk is om te dagvaarden. 'Maar dit is zo groot.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  50 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  50 %
Meer weer