Onderzoek+naar+diergezondheid+bij+Belgen+op+%C3%A9%C3%A9n
Nieuws
© Twan Wiermans

Onderzoek naar diergezondheid bij Belgen op één

Onderzoek naar diergezondheid heeft bij Belgische varkenshouders de hoogste prioriteit. Dat blijkt uit een enquête waar 404 varkenshouders op reageerden door het Varkensloket.

Tijdens de G30-varkenstop besliste de sector om de onderzoeksbehoeften van de Vlaamse varkenshouders in kaart te brengen. Het Varkensloket stelde een digitale enquête op die door het Departement Landbouw en Visserij begin 2017 werd rondgestuurd naar een 3400-tal Vlaamse varkenshouders.

Uiteindelijk reageerden 404 varkenshouders. Daaruit blijkt dat varkenshouders onderzoek naar diergezondheid het belangrijkst vinden. Vooral meer onderzoek en praktische kennis rond alternatieven voor antibiotica, rond vaccinatiestrategieën en rond varkensgerelateerde ziektekiemen is gewenst, zo blijkt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 6°
  10 %
Meer weer