Tweede+Kamer+verwerpt+steun+aan+fipronilboeren
Nieuws
© Dirk Hol

Tweede Kamer verwerpt steun aan fipronilboeren

Een motie voor steun aan door de fipronilcrisis getroffen pluimveehouders is dinsdagmiddag in de Tweede Kamer verworpen. Tijdens de stemmingen in het parlement kreeg het voorstel van SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf onvoldoende steun.

In de motie verzocht Dijkgraaf de regering op korte termijn te onderzoeken wat er binnen de regels voor staatssteun mogelijk is om boeren tegemoet te komen. Daarbij moest het gaan om de kosten die zij maken voor voor de vernietiging van schone en besmette eieren, voor het ruien dan wel ruimen van pluimvee, voor bemonstering en testen en voor afvoer van mest.

Ondanks steun van PVV, Forum voor Democratie en 50PLUS werd de motie verworpen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  22° / 9°
  70 %
Meer weer