NVV%2Dleden+maken+vereniging+%27slapend%27
Nieuws
© Nieuwe Oogst

NVV-leden maken vereniging 'slapend'

De algemene ledenvergadering van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) stemde maandag 18 december in met de keuze om de vereniging NVV 'slapend' te maken.

De algemene ledenvergadering besloot op 26 juni het landelijk bestuur van de NVV mandaat te geven om toekomstvoorstellen uit te werken ten aanzien van de NVV en de Stichting Gerechtigheid Aujeszky (SGA).

Het landelijk bestuur heeft de afgelopen periode verschillende opties besproken en de voorkeursoptie op 18 december aan de leden voorgelegd.

Drie opties

Aan de leden van de NVV werden drie opties voorgelegd. 1.De NVV en de SGA blijven volledig bestaan. 2. De NVV wordt 'slapend' gemaakt en voert uitsluitend handelingen uit binnen vooraf aangegeven kaders; na 3 jaar komt het landelijk bestuur met een voorstel voor een vervolg; de SGA volgt. Of 3:Opheffing NVV en SGA in 2018.

De tweede optie had de voorkeur van het landelijk bestuur en de leden stemden daarmee in. De vereniging NVV wordt 'slapend' gemaakt. Dat wil zeggen dat de NVV formeel-juridisch nog niet wordt opgeheven, maar de belangenbehartigende activiteiten vinden niet meer plaats vanuit NVV, maar vanuit de Producentenorganisatie Varkenshouderij.

Structuur vereenvoudigd

Uitzondering zijn activiteiten die er op gericht zijn bestaande rechten te behouden of batig saldi uit deze rechten te besteden conform de statutaire doelen. Verder wordt de structuur vereenvoudigd, zodat ook de verenigingsactiviteiten tot een minimum worden beperkt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  50 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  50 %
Meer weer