Daan+%2812%29+beste+Farm+Vlogger+van+Nederland
Nieuws
© Eigen Foto

Daan (12) beste Farm Vlogger van Nederland

Daan Oskam (12) uit Leusden is gekozen tot winnaar van de Farm Vloggers-competitie van LTO Nederland. Daan maakte de beste vlog over werken in de land- en tuinbouw.

De Farm Vloggers-competitie werd door LTO gehouden om jongeren te tonen hoe leuk het is om te werken in de land- en tuinbouw. 'Daan maakte een fantastisch filmpje', zegt jurylid en jongste LTO Nederland-bestuurder Arie Kool.

'De jury vindt het heel origineel dat hij zijn vader interviewde en hij legt termen heel goed uit. Zo laat hij echt zien wat het is om in de agrarische sector te werken.' Kool was daarnaast erg blij met het niveau van de inzendingen. 'De jongeren hebben echt hun best gedaan om originele video's te maken.'

Niet ouderwets, maar modern

Daan laat in zijn winnende vlog volgens Kook zien waarom het zo leuk is om boer te worden. 'Mensen denken bij de boerderij dat het ouderwets is en dat we nog met de hand melken, maar dat is helemaal niet zo. We hebben heel veel machines en we zijn eigenlijk heel modern.'

Matthijs Noordam (12) uit Hellouw pakte de tweede prijs en Sjors de Bie (11) uit Werkhoven werd derde. In de vlog van Matthijs laat hij zien hoe hij om 5 uur 's ochtends op staat om te helpen bij het maken van kaas. En daarna gaat hij snel naar school. 'Want boer worden, gaat niet vanzelf. Daar moet je voor leren.' Sjors geeft in zijn filmpje een hele rondleiding op hun boerenerf en vindt zelf vooral de trekkers mooi. 'John Deere. Mooiste trekkers van de hele wereld.'

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 6°
  10 %
Meer weer