Vogelgriep+laait+weer+op+in+Oost%2DAzi%C3%AB
Nieuws
© pixabay

Vogelgriep laait weer op in Oost-Azië

De afgelopen dagen heeft het internationale dierziektenbureau OIE enkele nieuwe gevallen van vogelgriep gemeld in Oost-Azië. Nieuwe locaties zijn Hongkong en Bangladesh, terwijl de ziekte blijft rondwaren in Taiwan.


In Dhaka (Bangladesh) zijn op twee locaties dode huiskraaien gevonden. 64 kraaien stierven door de hoogpathogene vogelgriepvariant H5N1. Nog eens 28 kraaien zijn afgemaakt. De vorige keer dat de ziekte werd gevonden was in maart van dit jaar.

Ook in Hongkong is de ziekte weer opgedoken. Daarbij gaat het om een dode dayalijster waarbij eveneens het H5N6-virus werd vastgesteld. Hier was het in april voor het laatst dat deze vogelgriepvariant zich voordeed.

Eenden Taiwan

In Taiwan waart het H5N6-virus al langer rond. Daarom is een bewakingsprogramma opgezet. Hieruit kwamen twee eendenbedrijven uit Nantou County als besmet aan het licht. De in totaal 11.848 eenden op de bedrijven zijn inmiddels geruimd.

• Klik hier voor dossier Vogelgriep

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 6°
  10 %
Meer weer