Lely+verkoopt+Trioliet+TU+180+XL+kuilvoersnijders
Nieuws
© Eigen Foto

Lely verkoopt Trioliet TU 180 XL kuilvoersnijders

Lely in Maassluis (Zuid-Holland) gaat onder eigen merknaam de Trioliet TU 180 XL-kuilvoersnijders verkopen. De verkoop start vanaf 1 januari 2018.

De Trioliet TU 180 XL-kuilvoersnijder snijdt blokken van 1,05 meter diep, 1,80 meter breed en 1,80 meter hoog, goed voor een blok met een inhoud van maximaal 3,4 kuub. Vanweg de grote pakdiepte is de machine geschikt voor het vullen van voerkeukens.

De kuilvoersnijder is een aanvulling op het Lely Vector automatisch voersysteem, waarbij voer in diverse vormen in een voerkeuken wordt opgeslagen. Voor optimaal voeren is slechts eens in de drie dagen aanvulling van de voerkeuken nodig. Wel is dan tussentijdse controle van het voer nodig.

Voerkwaliteit

'Het uitgekuilde ruwvoer blijft in blokken dagenlang vers omdat het is opgeslagen in dezelfde vaste vorm als in vaste rijkuilen. Dit voorkomt broei, remt de groei van schimmels en bacteriën en waarborgt de voerkwaliteit', zegt Jelmer Ham van Lely.

Behalve voor trekkers is de kuilvoersnijder geschikt voor aanbouw aan wiel- en telescoopladers. De kuilvoersnijder wordt als Lely BC 180 XL onder Lely-merknaam geleverd via het Lely Center-dealernetwerk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 10°
  10 %
 • Woensdag
  22° / 9°
  70 %
Meer weer