Storm+veroorzaakt+miljoenenschade
Nieuws
© VidiPhoto

Storm veroorzaakt miljoenenschade

De storm van woensdag veroorzaakte in de glastuinbouw voor 6 miljoen tot 8 miljoen euro schade. Dat is de eerste inschatting van verzekeraar Interpolis.

Bij het bedrijf zijn zo'n 180 meldingen binnengekomen, waarvan ongeveer de helft uit de glastuinbouw komt. 'De meeste schademeldingen komen uit Zuid-Holland, in de omgeving van Bleiswijk', zegt woordvoerder Adri Witlox. Verder heeft de storm huisgehouden in Noord-Holland, Noord-Brabant en Utrecht.

De verzekeraar probeert met ondernemers de schade beperkt te houden door in getroffen kassen te compartineren. Met het plaatsen van noodwanden wordt geprobeerd de temperatuur in de kassen op niveau te houden.

Vergelijkbaar met vorig jaar

Volgens Witlox is de grootte van de stormschade vergelijkbaar met die de windhoos vorig jaar veroorzaakte. Interpolis is de grootste verzekeraar in de glastuinbouw en heeft zo'n driekwart van deze sector onder zijn hoede. Het bedrijf verwacht dat er donderdag meer schademeldingen zullen binnendruppelen omdat de wind pas laat op de woensdag ging liggen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 7°
  10 %
 • Maandag
  24° / 6°
  10 %
Meer weer