Bayer+stopt+45+miljoen+euro+in+insecticidencentrum
Nieuws
© Haijo Dodde

Bayer stopt 45 miljoen euro in insecticidencentrum

Chemieconcern Bayer investeert 45 miljoen euro in de bouw van een onderzoekskas in Monheim, in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.

De kas wordt 11.000 vierkante meter groot en heeft een aangrenzend laboratorium en kantoorgebouw. Het onderzoek richt zich er op insecticiden. Met de investering wil Bayer zijn leidende positie in de wereldwijde markt voor insecticiden verstevigen.

Het complex in Monheim biedt werk aan zestig werknemers. De proeven omhelzen meer dan dertig verschillende gewassoorten en meer dan veertig exotische plagen en nuttige organismen. De kas bestaat uit 133 compartimenten, waarin diverse klimaatomstandigheden kunnen worden nagebootst.

Experimenten

Factoren als temperatuur, vochtigheid en lichtduur zijn in de kas in te stellen. 'Hierdoor kunnen we experimenten uitvoeren onder omstandigheden die vergelijkbaar zijn met die in de natuur', zegt Bayer. Het concern beproeft in het nieuwe centrum diverse beschermingsmethodieken: veredelingstechnieken, chemisch en biologisch gewasbescherming, en gecombineerde strategieën.

Weer

 • Zaterdag
  28° / 11°
  10 %
 • Zondag
  30° / 14°
  10 %
 • Maandag
  30° / 14°
  10 %
Meer weer